Over Amagdala

Magda

Masseur, lichaamswerker en kunstenaar

Mijn verhaal gaat meteen de diepte in want wauw! Er is alweer 8 jaar voorbij sinds mijn biologische moeder stierf en alles veranderde.

Hang with me want al met al ben ik mega (je weet wel, met veren en al) trots op wat mijn doorzettingsvermogen mij leerde. Naast rouw om een leven zonder haar of haar familie (de kinderrechter leek het verstandig geen contact met hen te hebben) opende het ook deuren naar een leven met mijn biologische moeder in nagedachtenis. Verhuisd naar de stad waar mijn opa opgroeide en zij het liefst in rond zwierf, Amsterdam. Een stad die voor ons beiden ruimte heeft om de meest eigenzinnige speelse paradijsvogel te mogen zijn.

Met verdiepende opleidingen en retraites binnen lichaamswerk en psychologie zoals massagetherapie opleiding, vakken binnen maatschappelijk werk, conceptuele therapie psychotherapie, core energetica, mindfullness, mensendieck, dieren knuffelen :p glimlachen in de spiegel, geduld en heel veel lezen, leerde ik mijn eigen lichaam op een andere manier kennen en zo ook mijn trauma respons. Als baby was mijn verlangen me welkom en ontmoet te voelen en deed kostte wat het kost om dat te voelen. Pas jaren later toen mijn biologische moeder stierf besefte ik me met steun van de psycholoog dat ik zelfs een deel van de schizofrenie van mijn moeder als baby had leren overnemen om maar te kunnen ontmoeten en overleven.

Gelukkig kan je veel van wat je aanleert ook afleren ✨

Nu jaren later ben ik zo veel verder ben dan dat ik ooit had durven dromen. Ik heb mijn eigen thuisgevoel mogen creëren in mijzelf en in mijn omgeving, mijn pleeggezin houdt zielsveel van me en ik van hun, mijn biologische halfzusje voelt meer als een vriendin, ik heb vrienden om in een doosje te willen stoppen. Mijn angsten om niet welkom of gezien en verstaan te worden zijn niet verdwenen en gelukkig is het doel ook niet om perfect te zijn. Wel is mijn focus naar hoe ik omga met de situaties veranderd. Met als voorbeeld de platenspeler. Alsof ik elke keer wanneer de groef in zicht komt ik mijzelf de kans geef de naald van de plaat te halen. Met liefde, begrip en geduld geniet ik nu dagelijks van de gave die mijn overleving mechanismen met zich meebrachten. 

Fijnbesnaard luisteren naar iemand of wat mijn lichaam me wil vertellen. Ultiem kwetsbaar durven zijn. Geduldig. Mij compleet kunnen verplaatsen in de ander en weer terugkomen bij mijn eigen kern. Grenzeloze creativiteit. Links gaan waar de anderen naar rechts neigen omdat mijn innerlijk kompasje het zegt en mijn verstand het een goed plan vindt. Niet door hebben dat je opvalt en vervolgens beseffen dat je zelfregulatie toepast via je stem of beweging en er om lachen. Even de tijd pakken om in te voelen waar je nu echt zin in hebt. Een grote bak lef om buiten de comfortzone te stappen om te groeien en leren van wat er gebeurt. 

En al die kennis neem ik mee in mijn massages en kunst. 

Boek nu!
%d bloggers liken dit: