Over Amagdala missie en visie

Missie

We zijn trots dat we met ons mensenbrein rationeel en kritisch kunnen denken. Zo trots dat we als mens bijna vergeten hoe intelligent en wijs ons lichaam al is. Zonder deze prachtige kwaliteit.

We zijn zo veel meer dan ons rationeel denken en willen graag meer en beter.

Naast denken is er voelen. Iets wat naast plezier ook soms zorgt voor ongemak. Door te groeien verdwijnt wat ongemak en dat geeft voldoening. De vraag is wel moeten we alsmaar naar meer willen streven. Blijven groeien, iets doen, hoe komen we tot die nieuwe fase en wanneer is het eindelijk goed? Na wat ambitieuze pogingen verschil te maken schakelt de ambitie zich terug en voelen we ons verder van thuis dan toen de wens om beter te zijn dat eerst ontpopte. Gedachtepratronen worden minder veerkrachtig. Pieeneren en meimeren worden hardnekkiger en ook in het lichaam ontstaan knopen, spanning en ongemak.

Nadat ambitie uitgeput is, voelt het vaak nog slechter dan toen we begonnen

Met Amagdala massage en lichaamswerk wil ik je een geheim delen. De stappen die je kan zetten en waar je wél persoonlijk invloed hebt en verschil maakt zijn namelijk eigenlijk super simpel. Het vergroten van je compassie brengt je dichter bij jezelf. Het vergroot je lichamelijke intelligentie en je intuïtie. En hoe meer compassie je voor jou creëert, hoe mooier de wereld om je heen wordt. Gewoon gratis en voor niets ontwikkel je meer oog voor detail, plezier in de zaken die er echt voor jou toe doen en wordt het simpeler om die keuzes te maken en te bewegen met jouw ambitieuze levensdoelen.

Doormiddel van massage en lichaamswerk wordt er opnieuw kennis gemaakt met het lichaam. Waar weerstand, spanning en blokkades zitten worden die met compassie ontmoet. Je leert een extra woordenschat en nieuw spectrum aan gevoelssensaties ontwikkelen of vergroten. Die extra vaardigheden geven ruimte om heldere keuzes te maken. n brengen je terug bij jouw pure passie. Het vergroot compassie voor anderen en voor jezelf. En dat alles naast je rationeel analytische kwaliteiten. Kortom meer in balans.

Met meer compassie vergroot het motortje van plezier, de pure passie waar jij voor staat.

Vind jij het ook tijd voor een nieuw hoofdstuk met meer balans tussen rationele en intuïtieve intelligentie in het lichaam, jouw lichaam. En heb jij het lef om jouw weerstand spanning en ongemak aan te kijken, zelfs met compassie.

Heb jij het lef om jouw weerstand spanning en ongemak aan te kijken, zelfs met compassie.

Laten we dan samen die sensaties via massage en lichaamswerk opzoeken. Verwacht een breed scala aan technieken en grepen die zowel ‘mind blowing’ aanvoelen als die een veilige vorm van geborgenheid vergroten. Zowel zacht als met veel kracht wordt jij ontmoet.

Ik geloof namelijk dat wanneer we de moed hebben om voorbij onze rationele kennis te kijken, echt nieuwsgierig het eigen lichaam willen ontdekken we hierdoor nog authentieker krachtiger kunnen leven. En je weer trots kan zijn op jouw mens zijn. Dat heeft direct invloed op jouw omgeving en stelt je gerust dat jij alles doet wat je kan om een betere wereld te creëren.

Visie

Massage en lichaamsweerk is voor mij veel meer dan het kneden van een lijf en een beetje praten over gevoelens. Hrt gebeurt ook dikwijls dat ik een knoop laat zitten en niet los maak. Het gaat bij Amagdala juist over het herkennen, erkennen en onderzoeken van spanning en er met compassie getuige van te zijn. Patronen doorbreken.

Het lichaam kent wel een levens verhaal alleen is het zelf kort van stof. Een been heeft bijvoorbeeld geen eigen mond maar het gevoel wat daar heerst kunnen we zelf wel vertalen naar iets concreets. Zoals dat het je wil beschermen voor een bekend patroon door op slot te schieten.

De focus van Amagdala massage en lichaamswerk ligt op compassie en plezier ontwikkelen voor het lichaam en alles wat het lichaam ontmoet.

Bij Amagdala gebruiken we massage als preventie tool. Dat wil zeggen dat ik niet in staat ben je te genezen van iets. Ik kan je wel ondersteunen in een proces samen met een specialist. Een manier samen patronen te doorbreken, nieuw spectrum aan gevoelswereld te creëren om meer geluk en plezier in jouw lichaam te voelen.

Magda

Masseur, lichaamswerker en levens kunstenaar

Mega trots (je weet wel, met veren en al) op wat mijn doorzettingsvermogen mij leerde doe ik nu waar ik altijd al van droomde. Mensen de mooiste versie van zichzelf laten voelen. Via omwegen langs horeca werk, docent beeldende vorming op het middelbaar onderwijs, kinderopvang wist ik al gauw ik wilde werken met mensen en opzoek naar hun bron van bestaan. Hun geluk, plezier en zin om wat ze dan ook willen creëren.

Ik wist al gauw ik wilde werken met mensen en opzoek naar hun bron van bestaan. Geluk, plezier en zin om wat ze dan ook willen creëren.

Aldoende leerde ik mijn eigen lichaam op een andere manier kennen en zo ook mijn angsten weerstand, spanning en ongemak langzaam aan begrijpen. Door hoe het leven mij was gegeven heb ik lang geen woorden gehad voor alles wat ik voelde en ik mij dus vaak onbegrepen heb gevoeld. Waardoor naast een maalstroom aan gedachten en een rijke fantasiewereld om in te kunnen vluchten, de wereld mij als kind meer een hel leek dan iets moois. Heftig, haha jazeker! Gelukkig groeide ik op in een religieus pleeggezin en mocht ik zelf kritisch nadenken hierover. Als snel dacht ik, ga toch weg met die man met baard op een wolk. Als het zo moet hoeft het niet voor mij. De gedachte van maakbaarheid en ontwikkelde zich en besloot het begrip hemel op aarde er aan te koppelen. Een gedachte vol voorrecht besef ik nu, toch heeft deze overtuiging mij vele malen gered.

Als kind leek de wereld mij meer een hel dan iets moois.

Na jaren psychotherapie, EMDR, schematherapie, vakken binnen maatschappelijk werk en ‘what not’ binnen de reguliere ggz. Leerde ik in mijn late twintiger jaren lichaamswerk kennen. In mijn ongeving lag hier een flink taboe op wat ik zelf mocht doorbreken. Maar nieuwsgierig zoals ik ben en echt ontevreden over het leven wat ik had gekozen sprong ik in het enge diepe. Met mindfullness, mediteren, conceptuele therapie, mensendieck, yoga, massagetherapie, raakte ik nog nieuwsgieriger. Ik wilde zelf leren masseren en deed verdiepende opleidingen en retraites binnen lichaamswerk en psychologie zoals ook holistische massagetherapie en volgde binnen core energetica de transformatietraining om mij nog beter te ontwikkelen als professional. Vanaf september 2023 start ik bij core energetics met de 4 rige opleiding tot body oriëned psychotherapist.

Gelukkig kan je veel van wat je aanleert ook afleren ✨

In het allerdaagse leven ging ik ook aan de slag. Dieren waarderen en knuffelen, glimlachen in de spiegel, onderzoekjes met energie en lichaamswarmte, geduld en heel erg veel lezen.

Nu jaren later ben ik zo veel verder dan dat ik ooit had durven dromen. Ik heb op volwassen leeftijd een eigen thuisgevoel mogen leren creëren in mijzelf en in mijn omgeving. Waar mensen vroeger mijn woorxen hoorden als abracadabra heb ik geleerd mij verstaanbaar te maken voor de buitenwereld. Mijn pleeggezin begint me ook eindelijk te begrijpen en houdt zielsveel van me en ik van hun. Mijn biologische halfzusje voelt meer als een vriendin, ik heb vrienden om in een doosje te willen stoppen. Mijn angsten, weerstand, spanning en ongemak zijn niet 100% verdwenen. Dat zou een utopische gedachte zijn. Wel is mijn focus naar hoe ik omga met de situaties veranderd. Er is kracht en compassie om machteloosheid te dragen en voorbij schaamte en slachtofferschap te leven. Gelukkig is het doel niet om perfect te zijn.

Met al die ervaring en kennis laat ik me ontmoeten en en ik nieuwsgierig naar jouw verhaal.

%d bloggers liken dit: