Massages

Fris en fruitig

Kom volledig tot rust met een ontspanningsmassage om zo aan het eind van de massage fris en fruitig door te gaan met de dag. De ontspanningsmassage vormt de basis van alle massagestijlen die ik biedt. Alle extra’s weg gelaten, simpel genieten in stilte. 

Terug naar de basics

Soms geeft het leven ons fikse curve balls en lijkt het lichaam soms niet meer jouw vertrouwde thuis. Er is een verlangen naar perspectief omdat herstel zo traag gaat. Langdurige stress, overspannen, (emotionele) burn-out, pijn uit het verleden die plots actueel wordt, gender dysforie, post-COVID-syndroom, allemaal maken ze dat het soms fijner is om te denken in plaats van te voelen. Met deze massage bied ik je een basis om met liefde waar te nemen en te erkennen waar het fijn en thuis voelt in jouw lichaam en waar nog niet. Elke mini stap mag gevierd worden. 

Ik raad je aan deze massage vorm in een reeks sessies te volgen zodat je alle succes momentjes bewuster kan registreren.

Stilte

Deze rustige en aandachtvolle massage focust op ontspanning in de spieren en van de gedachten. Na een kort gesprek vooraf over je behoeften van de massage begeleid ik je via de ademhaling langs de stress punten in jouw lichaam.

Boeken via de widget links op deze website heeft mijn voorkeur en het geeft jou de vrijheid om online te betalen of met pin op locatie

Elke massage biedt de kans voor nog meer ruimte en blijdschap in het lichaam.

De raadgever

Het hoofddoel van de raadgever is meer rust en balans in het lichaam waarnemen en ongemakkelijke gevoelens te leren verzorgen. Dit zodat je jouw lichaam en intuïtie gaat leren begrijpen en kan volgen. De massages zijn bedoeld voor mensen die meer begrip en acceptatie willen krijgen voor hun lichaam en de stressoren. We zullen onderzoekend te werk gaan waarin ik graag vragen stel aan je om overzicht te creëren tussen het fysieke lichaam, gedachten en emoties. 

Onderdelen van een sessie kunnen variëren. Er zit een basis in van ontspanningsmassage en lichaamsbewust onderzoek. Verder is er mogelijkheid te focussen op meer zelfvertrouwen creëren, hulp bij burn-out klachten, vipasanna, energetisch werk, lichaamshouding verbeteringen, oefeningen naast de tafel, fascia stretching + release, deep tissue en ademwerk. We zullen onderzoekend te werk gaan waarin ik graag vragen stel aan je om overzicht te creëren tussen lichaam, gedachten en emoties.

Uit het hoofd

Pieker je veel en wil je een stap maken om meer in je lichaam te komen. Hou je vooral veel spanning vast in je rug, schouders en nek dan is deze massage iets voor jou. Met aandacht en gesprek worden de spieren in de bovenrug, de nek en op het hoofd los gemasseerd. Met begeleiding van je eigen adem is er ruimte de spanning te leren delen met het lichaam om weer met een meer opgeruimd hoofd de dag te hervatten. 

Het lichaam fluistert voordat het schreeuwt.

Het is okee – Bindweefsel massage

Een bindweefselmassage is een massage van de dieper gelegen huidlagen dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt. De massage kan stevig zijn, bij Amagdala houden we wel een milde grens aan om een lichamelijk balans te vergroten.

Of het nu mentaal of fysiek is, wanneer het lichaam iets naars te verduren heeft zetten sommige spiergroepen zich schrap. Dit zorgt voor verklevingen in die verbindingen. Deze massagetechniek die veel overeenkomsten heeft met een Zweedse massage combineert langzame strijktechnieken met druktechnieken, rollende bewegingen en het oppakken van de huid. Spieren worden opgewarmd en onderhuidse spierverklevingen worden verlicht. Spierverklevingen ontstaan wanneer de celwanden door stress en andere blokkades slecht in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Het masseren van het bindweefsel zorgt dus voor verbetering van de doorbloeding. Het is verkwikkend voor de geest en heilzaam voor het lichaam.

Deep tissueeep tissue is een massage van de dieper gelegen huidlagen dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt. De massage kan stevig zijn, bij Amagdala houden we wel een grens aan om een lichamelijk balans te vergroten en bewust aanwezig te blijven voelen. er zal dus ook veel communicatie zijn over hoe de druk perfect past bij het huidoppervlak, spier of orgaan.

Wanneer het lichaam emotioneel iets naars te verduren heeft zetten sommige spiergroepen zich schrap. Dit zorgt voor verklevingen in die verbindingen. Deze massagetechniek die veel overeenkomsten heeft met een Zweedse massage combineert langzame strijktechnieken met druktechnieken, rollende bewegingen en het oppakken van de huid. Spieren worden opgewarmd en onderhuidse spierverklevingen worden verlicht. Een emotional deep tissue sessie begeleid je met steun, geduld en een vriendelijke benadering door de sessie heen. Soms komt er verdriet of een andere emotie vrij bij het vrijlaten van de spierverkleving, dat is bij mij helemaal welkom. Het doorwerken van de blokkade wordt als verkwikkend voor de geest en heilzaam voor het lichaam ervaren.

Thuis massage

Ben je fysiek niet in staat om naar de massagepraktijk te komen kan de huisarts dit bewijzen en woon je in Amsterdam. Dan kom ik in overleg gewoon naar jou toe.

Hier breng ik €25 reiskosten voor in rekening.

Amagdala Kanaalstraat 77-2 Amsterdam

Boek nu!
%d bloggers liken dit: