Massages

Fris en fruitig

Kom volledig tot rust met deze massage om zo aan het eind van de massage fris en fruitig door te gaan met de dag. Fijne lange strijkingen afgewisseld met korte verfrissende knepen. Alles aangepast op hoe zacht of ferm jij je massage wenst. 

Terug naar de basics

Soms geeft het leven ons fikse curve balls en lijkt het lichaam soms niet meer jouw vertrouwde thuis. Met deze massage bied ik je een basis om met liefde waar te nemen en te erkennen waar het nu wel fijn en thuis voelt in jouw lichaam om dat te kunnen vergroten en met eerbied stil te staan bij waar dat nog niet zo voelt. Elke mini stap mag gevierd worden. Ik raad je aan deze massage vorm in een reeks sessies te volgen zodat je de grote en talloze kleine succes momenten bewuster kan registreren.

Geef van te voren aan als je deze massage graag als stiltemassage ontvangt.

Stilte

Deze rustige en aandachtvolle massage focust op ontspanning in de spieren en het vrij laten van de gedachten. Ze hoeven hier niet weg, gewoon meer op de achtergrond. Na een kort gesprek vooraf over je behoeften van de massage begeleid ik je via de ademhaling langs de stress punten in jouw lichaam.

Elke massage biedt de kans voor nog meer ruimte en blijdschap in het lichaam.

Bovenlichaam massage

Pieker je veel en wil je een kleine stap maken om meer in je lichaam te komen. Hou je vooral veel spanning vast in je hoofd, nek of schouders, dan is deze massage iets voor jou. Met aandacht en gesprek worden de spieren in de bovenlichaam en op het hoofd gemasseerd. Met begeleiding van je eigen adem is er ruimte de spanning te leren delen met het lichaam om weer met een meer opgeruimd hoofd de dag te hervatten.

Zweedse massage

Een Zweedse massage is een klassieke massage waarbij verschillende technieken gebruikt worden om spanningen in de spieren los te kneden en gifstoffen af te voeren.

Bindweefsel massage

Bindweefselmassage is een wat diepere massagevorm waarmee ik met huidrolletjes ruimte creëer in jouw bindweefsel. De dieper gelegen laag fascia dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt. Door langdurige spanning kunnen hier verklevingen in zijn ontstaan. Sommige masseurs maken hier een flink pijnlijke sessie van, ik niet. 

Mijn focus ligt juist bij het samen ontmoeten van de sensatie en daar getuige van kunnen zijn zonder ervan weg te hoeven of er in te blijven hangen. Verbijten van pijn is zelfs een no go in de praktijk. Tijdens de sessie hou ik daarom contact met je over wat je waarneemt aan sensaties om jou en je lichaam zo oprecht te ontmoeten.

Deze massagetechniek die veel overeenkomsten heeft met een Zweedse massage combineert langzame strijktechnieken met druktechnieken, rollende bewegingen en het oppakken van de huid. Het masseren van het bindweefsel zorgt dus voor verbetering van de doorbloeding. Mooie bijkomstigheid is dat met het stimuleren van de doorbloeding ook huidvernieuwing en elastine- en collageenaanmaak worden gestimuleerd. Hierdoor heeft de massage ook een positief effect op de verslapte en slecht doorbloede huid, striae, cellulite en littekenweefsel. Het is verkwikkend voor de geest en heilzaam voor het lichaam.

Deep tissue

Deep tissue is een massage van de dieper gelegen huidlagen dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt. De massage kan stevig zijn, bij Amagdala houden we wel een grens aan om een lichamelijk balans te vergroten en bewust aanwezig te blijven bij wat er gevoeld wordt. Er zal dus ook veel communicatie zijn over hoe de druk perfect past bij het huidoppervlak, spier of orgaan.

Wanneer het lichaam iets naars te verduren heeft zetten sommige spiergroepen zich schrap. Deze massagetechniek combineert langzame strijktechnieken met druktechnieken en het oppakken van de huid. Spieren worden opgewarmd en spanning wordt gestretcht.Bij een deep tissue sessie wordt je begeleid met steun, geduld en een vriendelijke benadering. Soms kan het even incasseren zijn hoe pijnlijk het gebied is, hierbij wordt geluid uitgenodigd en ook verdriet is bij mij helemaal welkom. Het doorwerken van de pijn wordt als verkwikkend voor de geest en heilzaam voor het lichaam ervaren.

Masseur aan de deur

Op diverse momenten ben ik ook aan huis te boeken via masseur aan de deur. Dus ben je slecht ter been, is het te veel om het huis uit te komen of heb je een andere reden om thuis gemasseerd te worden. Dan kom ik met plezier naar jou toe.

Boeken via de widget links op deze website heeft mijn voorkeur en het geeft jou de vrijheid om online te betalen of met pin op locatie

Amagdala Kanaalstraat 77-2 Amsterdam

Boek nu!
%d bloggers liken dit: