Massages

Fris en fruitig

Kom volledig tot rust met een ontspanningsmassage om zo aan het eind van de massage fris en fruitig door te gaan met de dag. De ontspanningsmassage vormt de basis van alle massagestijlen die ik biedt. Alle extra’s weg gelaten, simpel genieten in stilte. 

Terug naar de basics

Soms geeft het leven ons fikse curve balls en lijkt het lichaam soms niet meer jouw vertrouwde thuis. Er is een verlangen naar perspectief omdat herstel zo traag gaat. Langdurige stress, overspannen, (emotionele) burn-out, pijn uit het verleden die plots actueel wordt, gender dysforie, post-COVID-syndroom, allemaal maken ze dat het soms fijner is om alleen te denken in plaats van ook nog te voelen. Met deze massage bied ik je een basis om waar te nemen en te erkennen waar het fijn en thuis voelt in jouw lichaam en waar nog niet. Elke mini stap mag gevierd worden. 

Ik raad je aan deze massage vorm in een reeks sessies te volgen zodat je de grote en talloze kleine succes momenten bewuster kan registreren.

Stilte

Deze rustige en aandachtvolle massage focust op ontspanning in de spieren en het vrij laten van de gedachten. Ze hoeven hier niet weg, gewoon meer op de achtergrond. Na een kort gesprek vooraf over je behoeften van de massage begeleid ik je via de ademhaling langs de stress punten in jouw lichaam.

Elke massage biedt de kans voor nog meer ruimte en blijdschap in het lichaam.

Uit het hoofd

Pieker je veel en wil je een stap maken om meer in je lichaam te komen. Hou je vooral veel spanning vast in je rug, schouders en nek dan is deze massage iets voor jou. Met aandacht en gesprek worden de spieren in de bovenrug, de nek en op het hoofd los gemasseerd. Met begeleiding van je eigen adem is er ruimte de spanning te leren delen met het lichaam om weer met een meer opgeruimd hoofd de dag te hervatten. 

Bindweefsel massage

Een bindweefselmassage is een massage van de dieper gelegen huidlagen dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt. De massage kan stevig zijn, bij Amagdala houden we wel een milde grens aan om de spanning niet te verbijten en dus te verplaatsen en zo juisteen lichamelijk balans te vergroten.

Of het nu mentaal of fysiek is, wanneer het lichaam iets naars te verduren heeft zetten sommige spiergroepen zich schrap. Dit zorgt voor verklevingen in het lichaam. Deze massagetechniek die veel overeenkomsten heeft met een Zweedse massage combineert langzame strijktechnieken met druktechnieken, rollende bewegingen en het oppakken van de huid. Spieren worden opgewarmd en onderhuidse verklevingen worden verlicht. Verklevingen ontstaan wanneer de celwanden door stress en andere blokkades slecht in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Het masseren van het bindweefsel zorgt dus voor verbetering van de doorbloeding. Het is verkwikkend voor de geest en heilzaam voor het lichaam.

Deep tissue

Deep tissue is een massage van de dieper gelegen huidlagen dat organen, spieren en gewrichten met elkaar verbindt en ondersteunt. De massage kan stevig zijn, bij Amagdala houden we wel een grens aan om een lichamelijk balans te vergroten en bewust aanwezig te blijven bij wat er gevoeld wordt. Er zal dus ook veel communicatie zijn over hoe de druk perfect past bij het huidoppervlak, spier of orgaan.

Wanneer het lichaam iets naars te verduren heeft zetten sommige spiergroepen zich schrap. Dit zorgt voor verklevingen in die verbindingen. Deze massagetechniek die veel overeenkomsten heeft met een Zweedse massage combineert langzame strijktechnieken met druktechnieken, rollende bewegingen en het oppakken van de huid. Spieren worden opgewarmd en onderhuidse fascia verklevingen worden verlicht. Een deep tissue sessie begeleid je met steun, geduld en een vriendelijke benadering door de sessie heen. Soms kan het even incasseren zijn hoe pijnlijk het losmaken van de verkleving is, hierbij wordt geluid uitgenodigd en ook verdriet is bij mij helemaal welkom. Het doorwerken van de pijn wordt als verkwikkend voor de geest en heilzaam voor het lichaam ervaren.

Masseur aan de deur

Op diverse momenten ben ik ook aan huis te boeken via masseur aan de deur. Dus ben je slecht ter been, is het te veel om het huis uit te komen of heb je een andere reden om thuis gemasseerd te worden. Dan kom ik met plezier naar jou toe.

Boeken via de widget links op deze website heeft mijn voorkeur en het geeft jou de vrijheid om online te betalen of met pin op locatie

Amagdala Kanaalstraat 77-2 Amsterdam

Boek nu!
%d bloggers liken dit: