Holisme

Met welke reden je ook voor een massage komt, Amagdala biedt een plek waar de tijd even stil staat. Waar er ruimte is om het lichaam te laten spreken en je als herboren weer de deur uit gaat. Dit vergroot de kracht om te luisteren naar het lichaam, het instinct en stimuleert zo het zelf-helend vermogen. 

Zelf-helend vermogen?

Holistische massage zie ik als preventie middel. Voorkomen dat je met de klacht naar de fysio moet. Heb je tijdelijk gespannen schouders geef ik graag bijvoorbeeld een ontspanningsmassage of een nek en schouder massage om meer bewegingsruimte daar te kunnen krijgen. Mocht de spanning structureel zijn raad ik je aan samen met mij via massagetherapie te onderzoeken hoe het lichaam iets soepeler en vrijer kan aanvoelen. Door er vragen bij te stellen, specifiek onder woorden te brengen waar de spanning vandaan komt. Wanneer iemand zich met regelmaat laat masseren, zorgt de massage vaak voor meer kennis over en begrip voor het eigen lijf. Dit creëert veerkracht en stimuleert de mentale gezondheid zodat je niet elke keer in dezelfde wellicht stressvolle groef belandt en het lichaam uit zichzelf de spanning van zich af schudt.

Het geheel is meer dan de som der delen. 

Aristoteles

Wat maakt het dan holistisch

Veel massages focussen zich op alleen het fysieke lichaam, of juist alleen het spirituele. Extra zacht dat je er de kriebels van krijgt of zo hard dat je met een bont en blauwe rug thuis komt. Deze technieken zet ik zeker ook in, alleen luister ik hierbij ook naar wat het emotionele– en het mentale lichaam willen én kunnen incasseren. Ook zonder de blauwe plekken en met wat oplossingsgerichtheid werken we dan bijvoorbeeld aan de spieren juist om de knoop heen. Om zo de volgende keer als een soort van bliksemafleider stress door het gehele lichaam te laten incasseren.

Ik zie een mens als meer dan alleen wat we denken, voelen, fysiek waarnemen of wat er omheen gebeurt. In vergelijking tot wellnessmassages of bijvoorbeeld sportmassages erkent het holisme het verband tussen al deze vier bovengenoemde aspecten en zet ze in als eenheid.

Zo creëren we van je lichaam naast je brein een extra raadgever.

Door middel van deep tissue technieken en een fascia stretching gaan we aan de slag met spieren en bindweefsel wat extra gespannen is. Er wordt via body atonement samen gekeken naar de staande houding en in een reeks sessies van top tot teen balans teruggegeven aan het lichaam.

Bij Amagdala beginnen de meeste massages met een digitaal intakeformulier. Hier in staan vragen over de oorzaak en de locatie van de spanning in het lichaam zodat ik een persoonlijk gerichte massage kan voorbereiden.

Met humor en nieuwsgierigheid biedt Amagdala je een veilige omgeving om lichaams-georiënteerd te onderzoeken wat voor effect de technieken hebben op het lichaam. Naast een lach, gaap of traan is ook stilte zeker welkom en helpt het lichaam steeds beter te leren inzetten als raadgever en bliksemafleider.


Amagdala Kanaalstraat 77-2 Amsterdam

%d bloggers liken dit: