Holisme

Met welke reden je ook voor een massage komt, Amagdala biedt een plek waar de tijd even stil staat. Waar er ruimte is om het lichaam te laten spreken en je als herboren weer de deur uit gaat. Dit vergroot de kracht om te luisteren naar het lichaam, het instinct en stimuleert zo het zelf-helend vermogen. 

Zelf-helend vermogen?

Het spijt me, het doel van een holistische massage is nooit genezen, het is wel een preventiemiddel. Wat Amagdala kan bieden is tijd en ruimte om de plekken in het lichaam waar stress opgeslagen zit op een andere manier te leren kennen. Wanneer iemand zich met regelmaat laat masseren, de cliënt zelf tijdens de massage nieuwsgierig onderzoekt hoe het lichaam er op reageert, zorgt de massage vaak voor meer kennis over en begrip voor het eigen lijf. Dit creëert veerkracht en stimuleert de algemene gezondheid.

Het geheel is meer dan de som der delen. 

Aristoteles

Wat maakt het dan holistisch

Veel massages focussen zich op alleen het fysieke lichaam, of juist alleen het spirituele. Ook zijn er massages die zich met name focussen op het emotionele lichaam. Mentaal hebben alle vormen van massages in ieder geval het doel dat iemand tot rust komt.

Een mens is meer dan alleen wat we denken, voelen, fysiek waarnemen of wat er omheen gebeurt. In vergelijking tot wellnessmassages of bijvoorbeeld sportmassages erkent het holisme het verband tussen al die vier aspecten en zet ze in als eenheid.

Bijvoorbeeld bij een lichaamsbewuste massage gaan we samen onderzoeken waar in het lichaam de spanning en ontspanning zich precies bevind. Zo creëren we van je lichaam naast je brein een extra raadgever.

In een deep tissue en een fascia stretching massage gaan we aan de slag met spieren en bindweefsel wat extra gespannen is. Er wordt samen met de cliënt gekeken naar de staande houding van de cliënt en in een reeks sessies vanaf voeten naar kruin balans teruggegeven aan het lichaam. Een stevige massage kan zeker van toepassing zijn. Deep tissue, bindweefsel technieken of juist massage met de focus op het water in het lichaam. Maar ook zachte doeltreffende aanraking, juist iets opzij van de knoop kan ruimte creëren. Zo kan de spier uit zichzelf herstellen. Dat scheelt weer een dag met bont en blauwe rug.

Bij Amagdala begint de massage met een kop thee. Om samen in het hier en nu te starten, de dag van je af te schudden. Maar ook met ruimte om te delen waar de behoefte voor een massage vandaan komt en wat je voor de stress in de plaats zou wensen. Dat helpt mijn om een persoonlijkere massage te geven en geeft de kans om meer in het lichaam te komen.

Bij een online sessie is het format hetzelfde alleen kan ik bijvoorbeeld geen steunende hand op je schouder leggen. Wanneer dat de wens is kunnen we deze hier samen in gedachte plaatsen. Het doel blijft dat je nog steeds gehoord en gezien voelt tijdens zo’n sessie. Deze sessies gaan per telefoon of met video call.

Met humor en nieuwsgierigheid biedt Amagdala je een veilige omgeving om lichaams-georiënteerd te onderzoeken wat voor effect de technieken hebben op het lichaam. Een lach, gaap en traan zijn bij mij zeker welkom en helpen je woorden vinden voor sensaties van het lijf.


%d bloggers liken dit: