Over Amagdala

Onder de uitleg van mijn praktijk staan de massagestijlen uitgelegd

De naam van de massagepraktijk Amagdala is een combinatie van mijn voornaam Magda en de amygdala, een onderdeel van de hersenen. Het is betrokken bij de emotionele geheugenvorming en instinctieve reacties op emoties. In mijn praktijk gaan we via verschillende massage technieken de dialoog aan met dit gedeelte van de hersenen om hier overzicht en balans te creëren.

Bij mijn massagestijl valt het op dat jij als cliënt en ik samen op onderzoek uit gaan naar welke taal jouw lichaam spreekt. Wat het bijvoorbeeld inhoud om naar de armen of voeten toe te ademen of welke tekenen jouw lichaam vertoond wanneer een burn-out ontstaat. Deze taal is voor ieder lichaam anders en vind ik magisch interessant.

Emotionele veiligheid, mentale nieuwsgierigheid, spirituele nabijheid en fysieke geborgenheid zijn mijn belangrijkste kernthema’s.

Stijlen die mij inspireren zijn Esalen, een massagestijl die een grote focus legt op verbinding en balans. Trager, een massagestijl die richt op mentastics, het lichaam net wat vrijer laat bewegen en hierbij het mentale brein relativiteit en meer concrete kaders bij brengt. Dansage, een heerlijke stijl waarbij de flow van de muziek mee spreekt in de dialoog tussen masseur, client en diens lichaam.

Mijn communicatie tijdens een massagetherapie sessie is bewust vragend en onderzoekend en met een vleugje humor om zo voeten en handen te geven aan de gevoelsmatige manier van praten. Het meest geniet ik wanneer kennis, techniek en gevoel gecombineerd kunnen worden tot mijn eigen vrije stijl.

Met een achtergrond in onderwijs en pedagogiek ben ik de wereld van het lichaamsbewustzijn ingerold. Mensen ontwikkelingsgericht begeleiden om binnen een veilige omgeving uit hun bekende comfortzone te komen en de vaak spannende learningzone in te stappen. Hier ontstaat ruimte voor groei. Dit gedachtegoed sluit voor mij mooi aan bij mijn vierjarige opleiding holistische massagetherapie aan de vakschool Academie voor massage en bewegen. Hier heb ik eerst mijn certificaat voor ontspanningsmasseur gehaald en ben ik nu halverwege de opleiding tot massagetherapeut. Daarnaast volg ik cursussen Chi Nei Tsang (buikmassage) en start ik binnenkort met een cursus hawaiaanse lomi lomi massage.

Ik hou van variatie, naast masseren ben ik daarom aan de slag als cultureel freelancer. Geef ik schilder cursussen in diverse horecatentjes door Amsterdam en tegenwoordig ook online of ben ik soms op een school te vinden. Wanneer ik niet werk ben ik graag in de natuur te vinden, buiten op mijn balkonnetje met alle vogels en andere stadse dieren of creëer ik van andermans afgedankte spullen nieuwe gebruiksvoorwerpen.

In de toekomst wil ik graag meer leren over diverse lichaamsgerichte denkwijzen zoals in de core energetica. Graag mijn massagepraktijk uitbreiden met nog meer verschillende technieken zoals shiatsu. En nu ik toch bezig ben, zangles staat ook hoog op het wensenlijstje.


Massagestijlen

Kom volledig tot rust met een ontspanningsmassage om zo aan het eind van de massage fris en fruitig door te gaan met de dag. De ontspanningsmassage vormt de basis van alle massagestijlen die ik biedt. Alle extra’s weg gelaten, simpel genieten.

Hou je veel spanning vast in je hoofd, nek en schouders, dan is de nek en schouders massage iets voor jou. Met aandacht worden de spieren in de bovenrug, de nek en op het hoofd los gemasseerd om weer met meer opgeruimd hoofd de dag te hervatten.

Het hoofddoel van massagetherapie is via een reeks massages meer rust en balans in het lichaam waarnemen. Onderdelen van een sessie kunnen variëren. Er zit een basis in van ontspanningsmassage, lichaamsbewust onderzoek, meer zelfvertrouwen creëren, hulp bij burn-out klachten, vipasanna, energetisch werk, lichaamshouding verbeteringen, oefeningen naast de tafel, fascia stretching + release, deep tissue en ademwerk. We zullen onderzoekend te werk gaan waarin ik graag vragen stel aan je om overzicht te creëren tussen lichaam, gedachten en emoties.

Tijdens een energetischemassage focus ik op de subtiele fluisterende signalen van het lichaam. Het geeft de ruimte om het lichaam zelf te laten spreken. Het geeft de kans om oordeelloos en vrij van verklaring de spanning in en om het lichaam te laten spreken.

Bij dans massage wordt de muziek wordt vertaald naar vloeiende massagebewegingen. Hierdoor wordt er tijdens een sessie compleet opgegaan in waar de muziek ons brengt. De speciaal samengestelde muziek gaat in natuurlijke bewegingen. Warm en zacht, krachtig en intens en vredige stilte worden tijdens de massage ingezet.

%d bloggers liken dit: