Over Amagdala

De naam van de massagepraktijk Amagdala is een combinatie van mijn voornaam Magda en de amygdala, een onderdeel van de hersenen. Het is betrokken bij de emotionele geheugenvorming en instinctieve reacties. In mijn praktijk gaan we via verschillende massage technieken in stilte of door middel van vragen de dialoog aan met dit gedeelte van de hersenen om hier overzicht en balans te creëren.

Bij mijn massagestijl valt het op dat jij als cliënt en ik samen op onderzoek uit gaan naar welke taal jouw lichaam spreekt. Wat het bijvoorbeeld inhoud om naar de armen of voeten toe te ademen of welke tekenen jouw lichaam vertoond wanneer een burn-out ontstaat. Deze taal is voor ieder lichaam anders en vind ik magisch interessant.

Emotionele veiligheid, mentale nieuwsgierigheid, spirituele nabijheid en fysieke geborgenheid zijn mijn belangrijkste kernthema’s.

Stijlen die mij inspireren zijn Esalen, een massagestijl die een grote focus legt op verbinding en balans. Trager, een massagestijl die richt op mentastics, het lichaam net wat vrijer laat bewegen en hierbij het mentale brein relativiteit en meer concrete kaders bij brengt. Dansage, een heerlijke stijl waarbij de flow van de muziek mee spreekt in de dialoog tussen masseur, client en diens lichaam.

Mijn communicatie tijdens een massagetherapie sessie is bewust vragend en onderzoekend en met een vleugje humor om zo voeten en handen te geven aan de gevoelsmatige manier van praten. Het meest geniet ik wanneer kennis, techniek en gevoel gecombineerd kunnen worden tot mijn eigen vrije stijl.

Met een achtergrond in onderwijs en pedagogiek ben ik de wereld van het lichaamsbewustzijn ingerold. Mensen ontwikkelingsgericht begeleiden om binnen een veilige omgeving uit hun bekende comfortzone te komen en de vaak spannende learningzone in te stappen. Hier ontstaat ruimte voor groei. Dit gedachtegoed sluit voor mij mooi aan bij mijn vierjarige opleiding holistische massagetherapie aan de vakschool Academie voor massage en bewegen. Hier heb ik eerst mijn certificaat voor ontspanningsmasseur gehaald en ben ik nu halverwege de opleiding tot massagetherapeut. Daarnaast volg ik cursussen Dansage en Chi Nei Tsang (buikmassage) en start ik binnenkort met een cursus hawaiaanse lomi lomi massage.

Ik hou van variatie, naast masseren ben ik daarom aan de slag als cultureel freelancer. Geef ik schilder cursussen in diverse horecatentjes door Amsterdam en tegenwoordig ook online of ben ik soms op een school te vinden. Wanneer ik niet werk ben ik graag in de natuur te vinden, buiten op mijn balkonnetje met alle vogels en andere stadse dieren of creëer ik van andermans afgedankte spullen nieuwe gebruiksvoorwerpen.

In de toekomst wil ik graag meer leren over diverse lichaamsgerichte denkwijzen zoals in de core energetica. Graag mijn massagepraktijk uitbreiden met nog meer verschillende technieken zoals shiatsu. En nu ik toch bezig ben, zangles staat ook hoog op het wensenlijstje.

Amagdala Kanaalstraat 77-2 Amsterdam

%d bloggers liken dit: